Cide Kaymakamı'ndan 22 Dönüm Arazi Teklifi
Maranki daha sonra İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ve bazı ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Buradaki görüşmede de Cide Kaymakamı Yüksel Kara ve Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın Maranki’yi yatırım için ilçelerine davet etti. Cide Kaymakamı Yüksel Kara, denize sıfır 22 dönüm arsayı yatırım için Maranki’ye tahsis etmek istediklerini belirterek, “Hocamızın ilçemizde yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Gereken desteği vermeye hazırız” ifadesini kullandı.
Şenpazar Belediye Başkanı'ndan Bina ve Arsa Tahsisi
Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın da hem bina, hem de arsa tahsis edeceklerini söyleyerek Maranki’nin Şenpazar ilçesinde yatırım yapmasını istedi. Şenpazar Kaymakamı Levent Yetgin de Maranki’nin yatırım için Şenpazar’ı tercih etmesi halinde ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası'ndan Tam Destek
Maranki’nin Kastamonu’da kurmayı planladığı bitki işleme fabrikasına Kastamonu Ziraat Odası ile Muhtarlar Derneği’nden tam destek geldi.
Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Leblebicioğlu, 180 üyeleri bulunduğunu belirterek, “Biz sayın hocamızı devamlı izliyoruz ve tanıyoruz. Anlattıklarından faydalanıyoruz. Bugün beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman kendileriyle beraber olacağız ve destek vereceğiz. Biz bunun gerisinde kalırsak vebali günahı bizim üzerimize olur. Her zaman bize ne görev düşüyorsa biz orada hazırız” dedi.
Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli de, oda olarak Maranki’ye gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Maranki’nin bitki işleme fabrikası kurması halinde başta üreticiler olmak üzere bunun il ekonomisine fayda sağlayacağını anlatan İğdirli, “Biz elimizden gelen desteği seve seve veririz. Kastamonu Ziraat Odası olarak bu faydalı yatırıma her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” şeklinde konuştu.
Kendisine verilen desteğe çok memnun olduğunu ifade eden Ahmet Maranki de açıklamasında, yeni fabrika yatırımıyla ilgili bilgi verdi. Yalova’da “Maranki Anadolu Bitkileri” adıyla faaliyet gösteren 8 bin metrekare kapalı alana sahip bitki işleme fabrikası bulunduğunu belirten Maranki, “Fabrikamız için bu bölgeden bitki topluyoruz. Ama nakliye maliyeti yüksek olduğu için Kastamonu’ya bir entegre tesis kurmamız lazım” dedi.
Maranki şunları söyledi:
“İnebolu’da bazı kesimden hak etmediğimiz hatta iftira düzeyinde tenkiti alırken, Kastamonu’nun mülki ve yerel yönetiminden davetler almamız ve destek sözleri duymamız ve bunu basın yoluyla da insanların deklare etmesi bizi çok sevindirdi. Kastamonu’ya hizmete devam diyoruz. Şartlar oluştuğunda biz de Kastamonu’ya gerekli yatırımı yapacağız.”
Kastamonu’da Valilik, üniversite, Tarım İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü veya KATSO’nun kontrolünde planlı bir tarıma geçmek istediklerini ifade eden Maranki; “Köylerimiz çok bakir. Dünyada 13 bin endemik bitkisinin 12 bini Türkiye’de, bunun 9-10 bine yakını Kastamonu’da var. Köylerimizdeki bu yıllardır toplanmayan kuşburnu, aluç, yemişen, kuş üzümü ve diğer bütün ürünleri devletle entegreli şekilde bunların ekimini, toplanmasını, üretilmesini ve eğitimini vermek üzere burada planlı bir çalışmaya girmek istiyoruz.
Cide Kaymakamımız, Şenpazar Kaymakamımız, Şenpazar Belediye Başkanımız ve Çatalzeytin Belediye Başkanımız ile hem Ziraat Odası başkanımızın, hem muhtarlar derneği başkanımızın desteğini aldık. Zaten Tarım İl Müdürümüzle görüşmüştük. Böyle bir projeyi yakında inşallah daha büyük bir organizeyle hayata geçireceğiz“ ifadelerini kullandı.
Kastamonu'ya Bacasız Fabrika: Aile Ziraatı
Yalova’daki Maranki Anadolu Bitki İşleme Fabrikası Genel Müdürü İrfan Evcin’le iki defa Kastamonu merkez köyleri, Devrekani, Cide, Şenpazar, Ağlı ve Daday’da incelemeler yaptığını anlatan Maranki, “Bölgedeki endemik bitkiler, aromatik bitkilerin ve diğer üretilen orman ürünlerinden sağlıkla ilgili bakanlığımızın müsaade ettiği bütün bitkileri Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Tarım İl Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde belli bir noktaya getirerek halen toplanmakta olan ürünleri bölgemizde entegre ederek yarı mamül hale getirip işleyip kurutarak ve eğitimlerini de vererek kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu da bölgemizde büyük bir istihdama, aile ziraatiyle köylümüze çok büyük bir gelir sağlayacaktır. Kastamonu’nun da ihtiyacı aile ziraatıdır. Biz buna bacasız fabrika diyoruz.
İnebolu’da bazı kesimden tenkit alırken, Kastamonu’nun mülki ve yerel yönetiminden davetler almamız ve destek sözleri duymamız ve bunu basın yoluyla da insanların deklare etmesi bizi çok sevindirdi. Kastamonu’ya hizmete devam diyoruz."
38 Yıllık Kanalizasyon ve Arıtma Sorunu Çözülüyor
Gözetleme Kulesi'ne Adana Altın Koza Film Festivali'nde Tam Beş Ödül
2009 - 2014 Yıllarından Resmi Şenpazar Belediye Websitesinden Haberler
Suat SaygınTürkiye Belediye Başkanları Birliği Kastamonu İl Temsilcisi